GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Slutförsäkrat för nybyggen i riskområden

Länsförsäkringar har beslutat att sluta försäkra all ny bebyggelse i områden med risk för stranderosion och översvämningar – även om kommunen ger klartecken.
Kristianstad • Publicerad 24 juli 2018
Nybebyggelse i kustnära områden med risk för till exempel stranderosion kommer inte längre att försäkras av Länsförsäkringar.
Nybebyggelse i kustnära områden med risk för till exempel stranderosion kommer inte längre att försäkras av Länsförsäkringar.
Foto: Bosse Nilsson

Beslutet fattades först i Kristianstad, men gäller nu hela landet, rapporterar P4 Kristianstad.

– Vi tog ett principiellt beslut lokalt, som nu har slagit igenom på Sverigenivå, säger Niklas Larsson, vd för Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, till radiokanalen.

I Kristianstad ville kommunen tillåta nybyggnation längs kusten, men länsstyrelsen sa nej med hänsyn till risken för översvämning och stranderosion. Det fick Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad att fatta beslutet att inte längre försäkra nybyggen i riskområden.

– Kommunerna måste tänka långsiktigt. Man kan inte bara utgå från till exempel att en kommun ska växa. Där har länsstyrelserna ett annat uppdrag och är värda att lyssna på, säger Niklas Larsson till P4 Kristianstad.

Peter MaunulaSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer