Snön hälsade på – men försvann igen

På måndagskvällen kom snön till Skåne. Men bara några timmar senare var den i stort sett helt borta.
Kristianstad • Publicerad 13 januari 2014
Foto: 
Foto: 

– Eftersom temperaturen ligger runt nollan och till och med på någon plusgrad har snön mer eller mindre helt smält bort i hela Skåne, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.

Redan på måndagskvällen sa SMHI att det skulle bli en kortvarig kyla – vilket stämde. Efter snöfallet kom mildare luft in över landet och temperaturen kröp över nollan.

– Det blir några enstaka plusgrader även under tisdagen. Eftersom det är så milt i marken kommer eventuell nederbörd att smälta bort, säger Lisa Frost.

Tittar man framåt i veckan kan det bli ytterligare snö på torsdag, men troligen ligger temperaturen kring nollan även då och mycket talar för att även den snön försvinner snabbt.

Enligt Trafikverket kan det trots det milda vädret vara problem på vägarna runt om i Skåne.

Polisen fick från sen lunchtid på måndagen och fram till midnatt in ett 50-tal olyckor, allt ifrån avåkningar till viltolyckor.

Taner Caliskan
Taner Caliskan, Mikael Hallqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.