Annons

Socialnämnden överskrider ramar med 3,8 miljoner

Öppenvård och förebyggande verksamhet för barn och ungdomar måste få kosta. Dessutom måste personalens arbetsmiljö förbättras. Det är några av förklaringarna till att de angivna ekonomiska ramarna för socialnämnden överskrids med närmare 3,8 miljoner kronor.
Kristianstad • Publicerad 25 augusti 2001

– Vi har nått gränsen för hur mycket vi kan spara, säger Jan Persson (s) om svåmpens förslag till budget för 2002. För socialnämndens del handlar det om en mångmiljonbudget på totalt närmare 166 miljoner kronor. Majoritetens förslag beskriver Jan Persson som en hårt skalad budget, som ändå avviker med 3,8 miljoner kronor. – Vi anser att det är snävt ställda ramar i nästa års budget och ställer oss bakom förvaltningens förslag, trots att vi hamnar utöver gränserna. Svåmpen menar att socialnämnden har nått gränsen för hur mycket man kan spara och beskriver konsekvenserna för vad som händer om extrapengarna uteblir. – Öppenvård och förebyggande verksamheter för barn och ungdomar måste få kosta. Så långt är också de båda politiska blocken i nämnden helt överens. I en nämnd som socialnämnden är det inte bara frågan om budget och ekonomi, det handlar också om humanistiska värden. – Viktigt är även att vi tar itu med personalens arbetsmiljö. – Och därför föreslår vi bland annat två nya tjänster till barn och ungdom samt stöd och utredning. Den borgerliga oppositionen är positiv till de nya tjänsterna. – Det är personalpolitiska åtgärder som vi föreslog i fjor , säger Barbro Kärrstrand (fp). Däremot är hon besviken över hur det förberedande budgetarbetet i nämnden har gått till. En besvikelse som tagit sig uttryck i att hela den borgerliga gruppen inte deltagit samt väljer att komma med sitt eget förslag först i kommunstyrelsens arbetsutskott. – Till årets viktigaste sammanträde kommer inte ordföranden Janita Bergkvist (s) och dessutom har hon låtit bli att bjuda in oss till den traditionella genomgången innan budgetsammanträdet, säger Barbro Kärrstrand. Till de förslag som den borgerliga gruppen lägger till ksau hoppas hon på samarbete med miljöpartiet eller åhuspartie. karin.hallengren @kristianstadsbladet.se

Av Bo Erlandsson 044–18 55 00
Av Bo Erlandsson 044–18 55 00
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons