GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sodas feeling för jul

Soda Lindau är uppväxt i Åhus och bor och studerar nu i Barcelona.
Publicerad torsdag 09:44
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vad gör du alltid i december:

Hemma hos mina föräldrar i Åhus doftar det julmys redan från första advent. Eftersom jag bor i Barcelona, där december känns som oktober och julkänslan är långt utom synhåll, finns det bara en sak jag vill göra i december. Sova till klockan tolv i mitt flickrum, vakna till doften av vörtbröd och svenskt kaffe, ligga i soffan hela dagen i pyjamas medan mamma och pappa springer rundor (med en lätt känsla av dåligt samvete för min ickevilja att hjälpa till), äta mammas utomjordiskt goda lussebullar, tvångskrama min syrra, skratta med släkten och ta selfies med mormor.

Ditt bästa julklappstips:

Min bästa julklapp jag fått var en tavla målad av min morfar. Den hänger i min lägenhet och påminner mig om hur vackert Skåne är. Så mitt julklappstips är att köpa, eller göra något som kan påminna om något hen älskar, typ som en julkram varje gång man kollar på den.

Vad hoppas du få i julklapp:

Jag har alltid varit en fena på att skriva önskelistor men det är jag tyvärr inte längre. Men en sak jag önskar mig är att få hänga oavbrutet med min lillsyrra, typ i en vecka, det var länge sen.

Det här händer med mig i december:

Jag blir latare och därför gömmer jag min morgonfrilla med mössa och klär mig i många lager kläder med stora jackor.

Bästa julfilmen:

Min favorit julfilm är Ett Päron Till Farsa Firar Jul. Den är typ halvbra egentligen men varje gång jag ser den känner jag mig som ett förväntansfullt barn som druckit alldeles för mycket julmust.

Carina AdamsbergSkicka e-post