GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tivoliparken

Sommaren är här när Tivoliparken fylls av liv

Kristianstads gröna lunga, den vackra stadsparken, stadsbornas trädgård, det finns många namn på Tivoliparken och många anledningar att besöka den i sommar.
Publicerad 27 maj 2022

En av dem är att Friskis&Svettis utejympa äntligen är tillbaka, så nu är det dags att knyta på sig gympaskorna och sticka ner till Tivoliparken.

– Att träna utomhus är verkligen något som hör sommaren till. I Stockholm är det till exempel fullt av folk i Rålambshovsparken när Friskis har sina pass där och här i Tivoliparken har vi haft somrar med upp till 200 stycken på ett pass, säger Kicky Skoog på Friskis&Svettis.

På måndagar och onsdagar klockan 18.30 kör Friskis&Svettis sina populära pass som består av jympa, dans, multifys med mera från den 13 juni till den 10 augusti.

– Detta är pass som passar alla. Hit kan man komma i alla åldrar och former. Vi vet att tröskeln är hög att komma igång med sin träning om man inte har gjort det på länge. Genom att kunna erbjuda dessa pass som är helt gratis och inte kräver någon föranmälan eller förkunskap så hoppas vi att detta kan underlätta för flera att komma igång med sin träning, säger Kicky.

Varje pass är på cirka en timme och kräver inget mer än bekväma kläder och gympaskor på fötterna. Passen hålls på den stora gräsmattan framför Hälsoträdgården i Tivoliparken.

– Barn är också välkomna så man behöver inte tänka på att skaffa barnvakt. Vi vet att det kan vara krångligt att få till sin träning när man har små barn men här kan de vara med och träna eller om de vill sitta på en filt bredvid, säger Kicky.

Första datumet är måndagen den 13 juni. Då är det Abbatema på passet med ledarna Maria Wallin och Maria Nilsson. Ett tema som de har kört tidigare på anläggningen på Björkhem i Kristianstad och som blivit en succé.

– Alla kan ju Abbalåtarna och det ger en extra kick när alla sjunger med i texterna och ger järnet, säger Kicky som tycker det är roligt med olika temapass och ser gärna att det blir fler sådana.

Så kanske är detta tillfället att komma igång med sin träning. Att underhålla sin träning under sommaren eller att komma igång med den. Nu är antagligen också en smart investering till sig själv att komma igång och för att slippa den höga tröskeln inför höstens träning.

För mer info: www.friskissvettis.se/kristianstad

Maria och Maria kör Abba-tema på Friskis&Svettis pass.
Maria och Maria kör Abba-tema på Friskis&Svettis pass.
Bra tryck på Friskis & Svettis pass i Tivoliparken.
Bra tryck på Friskis & Svettis pass i Tivoliparken.Foto: Fotograf Fredrik
Att träna utomhus hör sommaren till.
Att träna utomhus hör sommaren till.Foto: Fotograf Fredrik
Härliga sommarkvällar i Tivoliparken när det är Strandhugg.
Härliga sommarkvällar i Tivoliparken när det är Strandhugg.
Danne Stråhed kommer till Tivoliparken den 2 juni.
Danne Stråhed kommer till Tivoliparken den 2 juni.

Torsdagar klockan 19 är nästa kvällar att planera in i Tivoliparken i sommar. Då är det nämligen åter dags för Musikaliska strandhugg på scenen. Premiär är den 2 juni då det bjuds på familjekväll i samarbete med P4 Radio Kristianstad. Det blir final i P4 Nästa med programledarna Anders Liljeqvist och Dzenet Alisehovic som konferencierer och Danne Stråhed uppträder under kvällen, observera att den här kvällen startar redan klockan 18.

En annan kväll som lär bli magisk är den 16 juni då Tributebandet, One of These Nights gör genuina tolkningar av Eagles mest hyllade låtar. Bandet består av professionella musiker som har turnerat runt om i Europa och spelat med flertalet svenska artister. Tillsammans enade för att hylla det världskända bandet Eagles.

Så är det någon gång man ska packa picknickkorgen, samla gänget på en filt i Tivoliparken och höra ”Hotel California” eka genom sommarkvällen så är den här kvällen ett hett tips.

One of These Nights hyllar Eagles 16 juni i Tivoliparken.
One of These Nights hyllar Eagles 16 juni i Tivoliparken.

Sommaren Strandhugg

Premiär Musikaliska strandhugg med Danne Stråhed 2 juni

Österlia Big Band och Åhus Blåsorkester 9 juni

One of these nights - Tribute to Eagles 16 juni

Hemvärnets Musikkår 23 juni

Louisiana Avenue 30 juni

Malin Östh Band med musikkryss 7 juli

Kristin Amparo och Combo De La Musica 28 juli

West of Eden 4 augusti 4 augusti

Second Line Jazzband 11 augusti

Kristianstad Storband firar 50 år 18 augusti

Carina AdamsbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.