Annons

SPF vädjar – vill bevara Tränehemmet

Kristianstad • Publicerad 25 september 2003

Kristianstad

Alla de särskilda äldreboenden, inklusive Tränehemmet, behövs nu och framöver för att ge äldre möjlighet till ett boende med trygghet och närhet till vård och omsorg. Det menar Träne-Djurröds SPF (Sveriges Pensionärsförening) som i ett upprop till kommunen vädjar om att rädda Tränehemmet.

Annons

Omsorgsnämnden har i sitt budgetförslag sagt att 54 lägenheter inom äldreomsorgen behöver dras in. Det innebär bland annat att Tränehemmet, som är stängt för renovering, inte skulle byggas om och öppnas. Det är detta som fått SPF att reagera.

"Det är nu inte första gången som Tränehemmet hotas av nedläggning. Så skedde för några år sedan. Då blev trycket från opinionen för stor och frågan sköts på framtiden. Nu hoppas vi lyckas förhindra nedläggning även denna gång" skriver föreningen som samlat ihop 38 namnunderskrifter på sin lista.

"I ett litet hem är det alltid lättare för de boende att få kontakt med varandra. Detta är betydelsefullt för att må bra. Olika föreningar i området kan ordna underhållning. Ett avbrott i de dagliga rutinerna, som uppskattas mycket av det äldre" skriver föreningen och avslutar: "Vi vill ha det lilla kära Tränehemmet kvar".

Eva Emmelin

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons