GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Spontanidrottsplatsen invigd

I över två år har Huaröds häst- och sportförening arbetat med att bygga en egen idrottsplats. Efter att ha fått ekonomiskt bistånd från sponsorer och hjälp ifrån ett EU-projekt invigdes i lördags spontanidrottsplatsen i Huaröd.
Kristianstad • Publicerad 12 augusti 2013
Kerstin Hallenberg, verksamhetsledare på Leader Skånes ess, klipper av bandet till hästbanan och förkunnar att spontanidrottsplatsen i Huaröd är invigd.
Kerstin Hallenberg, verksamhetsledare på Leader Skånes ess, klipper av bandet till hästbanan och förkunnar att spontanidrottsplatsen i Huaröd är invigd.Foto: Bosse Nilsson
Ingrid Bromander och Viveca Jönsson njöt i sommarsolen med sina hundar Asti och Alice under invigningen. De tror att spontanidrottsplatsen kommer att bli en bra samlingspunkt i Huaröd.
Ingrid Bromander och Viveca Jönsson njöt i sommarsolen med sina hundar Asti och Alice under invigningen. De tror att spontanidrottsplatsen kommer att bli en bra samlingspunkt i Huaröd.Foto: 
Lisa Clarin är ordförande för Huaröds häst- och sportförening och mycket nöjd med hur idrottsplatsen har utformat sig. Hon har förhoppningen att den kommer att locka mer folk till att besöka Huaröd och öka trivselfaktorn för de som bor där.
Lisa Clarin är ordförande för Huaröds häst- och sportförening och mycket nöjd med hur idrottsplatsen har utformat sig. Hon har förhoppningen att den kommer att locka mer folk till att besöka Huaröd och öka trivselfaktorn för de som bor där.Foto: 

Huaröd är ett samhälle där hästintresset har ett starkt fotfäste. Tidigare har det varit svårt att hitta en plats att rida på och närmaste ridanläggning har funnits minst tre mil bort.

Av anledning till detta valde Huaröds häst- och sportförening att ta saken i egna händer och i lördags var det invigning av deras egen anläggning, spontan-idrottsplatsen i Huaröd.

Föreningens ordförande Lisa Clarin var under invigningen mycket nöjd med att projektet äntligen blivit klart.

–  Jag vill tacka alla sponsorer och alla som har gjort detta möjligt. Uppslutningen har varit helt fantastisk och detta är en god sak för byn, säger hon.

Arbetet för att få igång idrottsplatsen pågick i över två år. För att projektet skulle vara möjligt att genomföra ansökte de om att medverka i ett Leaderprojekt via EU. Det är till för att bistå med ekonomisk hjälp för att förverkliga idéer som utvecklar landsbygden.

Ansökan blev beviljad i september förra året och sedan dess har det jobbats flitigt för att färdigställa arbetet. Det finns bland annat ett ridhus och en modern ridbana på idrottsplatsen.

Fantastiskt glad

– Huaröd är en ort som gjort sig ett namn på Skånes landsbygdskarta. Jag vet precis vilket arbete de har gjort för att göra detta verkligt och det gör mig fantastiskt glad att få vara här i dag, säger Kerstin Hallenberg, verksamhetsledare på Leader Skånes ess.

Finansiell hjälp har även kommit från sponsring av diverse företag.

För flera sporter

Varför det heter just spontanidrottsplats är för att flertalet sporter och aktiviteter ska kunna genomföras här. Det är alltså inte bara avsett för hästsport.

–  Hästarna är första prioritet, men tanken är att andra aktiviteter såsom boule, agility och fotboll också ska kunna äga rum här. Det är något som kommer att födas efter hand, säger Lisa Clarin.

Hon tror att spontanidrottsplatsen kommer att öka attraktionen för Huaröd.

– Detta betyder jättemycket för Huaröd. Vi har fått väldigt god respons från alla håll. Det ökar mervärdet för bygden och ökar tillökningen av folk.

En av besökarna av invigningen var Viveca Jansson från Killhult och även hon betonade vikten av idrottsplatsen.

–  Det här blir ytterligare en samlingspunkt för samhället och det sätter oss mer på Skånekartan. Jag har följt projektet och det är jättetrevligt att det nu är klart.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Leo Pettersson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.