Startskottet har gått för – Startskottet

I går gick startskottet för Startskottet – Pan Kristianstads stora löputmaning i sommar.
Kristianstad • Publicerad 30 april 2009
Johanna Ingvarsson som satsar mot Startskottet tillsammans med ett antal anställda vid Furuboda, passade på att få tips om löparskor av tävlingsledare Johan Modig. Bild Peter Åklundh
Johanna Ingvarsson som satsar mot Startskottet tillsammans med ett antal anställda vid Furuboda, passade på att få tips om löparskor av tävlingsledare Johan Modig. Bild Peter ÅklundhFoto: 

Den första av sammanlagt sex träffar inför loppet hölls på Team Sportia i Kristianstad. Deltagare som anmält sig till Startskottet hade möjlighet att få tips och råd om träningsutrustning.

Flertalet blivande löpare, både rutinerade motionärer och rena nybörjare, passade på att ta en vända i sportaffären och prata med tävlingsledningen från Pan Kristianstad under de två timmarna. – Fast jag tror att många redan har den utrustning de behöver och kanske hoppar över den här kvällen, påpekar Johan Modig, tävlingsledare för Startskottet.

I paketet, som avslutas med själva stadsloppet den 3 juni, i samband med att Kristianstadsdagarna drar igång, ingår framöver bland annat temakvällar om träningslära, kostföreläsning samt gemensam träning.

Pan-Kristianstad har dragit igång satsningen tillsammans med Rotary. Tanken är att man ska vända sig mot företag, och få dem att gå in i satsningen för sina anställdas räkning. Men även som privatperson kan man anmäla sig till Startskottet.

Hittills har 160 löpare anmält sig till loppet. Målet är satt till 500. – Vi känner väl att det blivit lite kamp mot klockan, kanske har vi varit lite sent ute, säger Johan Modig, tävlingsledare för Startskottet.

– Vi är övertygade om att fler kommer att anmäla sig, även om vi inte vågar sia i några siffror. Men hittills är vi nöjda, säger Johan Modig.

Cecilia Isberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.