Stökig camping ska förbättras

Kristianstad • Publicerad 4 juli 2008

Det är med bävan som närboende ser på den tillfälliga campingen på Åhus idrottsplats under beachhandbollen, som kommunen beviljat. Det framgår av en skrivelse till kommunledningen där de vill ha svar på nio frågor, bland annat angående camping på parkeringsplatsen, musik på kvälls- och nattetid och alkoholförtäring. Anders Magnusson, projektledare på kommunen, vet att det ska göras en särskild satsning på efterlevnaden av alkohollagen.

– Polisen ska förverka sprit från ungdomar.

Polisen vet att campingen varit stökig och gör särskilda insatser där. Även ordningsvakter och funktionärer ska se till att ingen campar på parkeringen, varken husbilar eller husvagnar. Avståndet till tomtgränsen inne på idrottsplatsen måste hållas. Parkeringsplatsen ska inhägnas med stängsel och snitslar och ha en infart bemannad med funktionär. Skyltar med camping förbjuden ska sättas upp.

– Det blir enbart en ingång via Åhus IF:s huvudentré och absolut inga musikuppträdanden på området.

Karin Hallengren 044 - 28 91 30
Karin Hallengren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.