Annons

Stöldåtalad skyllde på panikångest

Kristianstad • Publicerad 12 september 2003

KRISTIANSTAD. En 30-årig kvinna skyllde på en panikångestattack i ett försök att gå fri från en stöld av kläder för närmare tusen kronor på Maxi i Kristianstad.

– Jag började panikhandla och minns inte mycket mer än att jag var i en provhytt och lade ner kläder i min ryggsäck. Sedan var min enda tanke att komma ut så fort som möjligt. Därför gick jag genom kassan utan att betala och utan att tänka mig för, förklarade kvinnan.

Annons

Det låg dock henne i fatet att en butikskontrollant och en anställd på Maxi vittnade om att de sett henne gå in i en provhytt med en hel bunt kläder, hört henne glatt prata och fnissa med en väninna därinne och sedan komma ut utan några kläder i famnen, men med en välfylld ryggsäck.

Tingsrätten menar att vittnesmålen entydigt visar att kvinnan inte varit i något paniktillstånd, utan agerat lugnt och beräknande.

Hennes förklaring betraktas som en efterhandskonstruktion.

Därför döms hon för stöld till villkorlig dom och 30 dagsböter.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons