Stor olycka på flygplatsen – på låtsas

Larmet går. Ett flygplan har nödlandat och fattat eld. Räddningstjänst, sjukvård och polis testar samarbetet i den största flyghaveriövningen på Everöd på åtta år.
Kristianstad • Publicerad 9 maj 2007
Foto: 

En flygplan på väg från Stockholm till Halmstad kapas. Planet går ner på flygplatsen i Everöd, girar och hamnar utanför landningsbana. Larmet går och brandmän, ambulans och polis är snart på plats för att rädda passagere och personal.

När ett flyghaveri övas ska det vara så autetisk som möjligt. 180 personer är inblandade i den övning som började strax före 11.00 och som pågår på Kristianstads Airport fram till 15.30.

- Syftet är att öva samverkan mellan och ledarskapet inom de inblandade organisationerna, säger Ola Hessbo, polismyndigheten i Skåne, som är ansvarig för övningen.

Åsa Pearce

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.