Annons

Storrånare Jonas Oredsson gripen

Storrånaren och mästerrymmaren Jonas Oredsson, 28 år från Kristianstad, greps sent på fredagskvällen i Göteborg. Gripandet blev odramatiskt. Ytterligare en man greps samtidigt. Mer ville vakthavande på krimjouren i Göteborg inte uppge strax före midnatt.
Kristianstad • Publicerad 20 januari 2001

Den andre mannen misstänks för delaktighet i den väpnade fritagningen av Jonas Oredsson i Nyköping måndagen den 8 januari. Då hade Jonas Oredsson sin första permission från fängelset på fem och ett halvt år.

Jonas Oredsson är dömd för delaktighet i över ett halvdussin bankrån. Han avtjänade ett straff på tolv års fängelse när han fritogs. Dessutom hade hovrätten dragit in ett års villkorlig frihet för honom från domen för bankrånet på söder i Kristianstad 1992. Jonas Oredsson skulle enligt planerna blivit villkorligt frigiven på nytt i slutet på 2003. Om han misstänks för nya brott under den korta tiden i frihet är okänt.

Gripandet i Göteborg kom överraskande, eftersom Jonas Oredsson tidigare mest uppehållit sig och begått brott i nordöstra Skåne och Stockholmstrakten.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons