Stort intresse för signering av ”Salaam Sverige!”

Kristianstad Artikeln publicerades

Det var fullsatt i hörsalen på Regionmuseet när författarna bakom boken ”Salaam Sverige!” var på plats för att berätta om boken. Det var också kö till signeringen efteråt.

Kristian Nilsson var en av flera som ville få boken ”Salaam Sverige! signerad av författarna. Här med Malin Fahlborg, Nasir Ahmad Kazimi, Hamid Akbari och Hossin Rezai.
Foto: Lasse Ottosson
Kristian Nilsson var en av flera som ville få boken ”Salaam Sverige! signerad av författarna. Här med Malin Fahlborg, Nasir Ahmad Kazimi, Hamid Akbari och Hossin Rezai.

Boken bygger på bloggen med samma namn, som har publicerats på Kristianstadsbladet.

Kristina Nilsson var en av dem som fick boken signerad och hon har följt bloggen med stort intresse.

– Det är fantastiskt vilka ungdomar som kämpar så och vilka fantastiska historier de berättar för oss om väldigt jobbiga situationer för dem. Jag är lärare på Österänggymnasiet och träffar dem också i skolan och vet som lärare hur tufft de har det, säger hon.

Det var stor åtgång på boken, som har tryckts i några hundra exemplar. Efter signeringen kunde besökarna prata mer med var och en av författarna enskilt.

– Det är verkligen roligt att det var så många som kom hit och blev berörda och som förstår att det är viktigt att lyssna på ungdomarna. Förhoppningsvis kan vi på detta sättet påverka i alla fall i det lilla, att man har lyssnat på de här rösterna och vet lite mer. Kanske kan det leda till förbättring för ungdomarna, säger Malin Fahlborg, pedagog på Slussen i Kristianstad, vän till de nyanlända i bloggen och som hjälpt till att sätta samman boken ”Salaam Sverige!”.

På fredag finns det en ny chans att lyssna på och träffa personerna bakom boken, som medverkar i evenemanget kallat Internationell bokbasar. Och på tisdag ska kommunens politiker få varsitt ex av boken i samband med kommunfullmäktige på rådhuset.

– Det är ju de som kan ha möjlighet att påverka.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.