Annons

Student dömd för misshandel

En 20-årig förstaårsstudent på Högskolan i Kristianstad har dömts för att han klippte till en annan student i kön till garderoben på kårhuset efter ett onsdagsdiskotek i vintras. Misshandeln föregicks av en diskussion om turordningen i kön.
Kristianstad • Publicerad 21 september 2001

20-åringen säger att han fick en knuff i ryggen och att han vände sig om och slog till den man som han var övertygad om att hade knuffat honom.

Han säger att det var en lusing. Men tre personer vittnade i tingsrätten om att han gett den andre mannen tre slag, varav minst två med knuten hand, och rätten tror på vittnesmålen.

Annons

Den misshandlade mannen uppger att han inte knuffades med vilje, men vågar inte utesluta att han råkat stöta till någon i den allmänna trängseln.

Tingsrätten tar hänsyn till omständigheterna runt misshandeln och nöjer sig därför med en villkorlig dom och 90 dagsböter på totalt 2700 kronor.

Dessutom ska 20-åringen betala skadestånd till den misshandlade mannen med 4 000 kronor för sveda och värk samt kränkning.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons