Studentkåren slår ifrån sig anklagelse

På torsdagsmorgonen hade flertalet vägskyltar kastats i kanalen. C4 Teknik menade att det var resultatet av en nollning från Högskolan.
– Det är en befängd anklagelse, säger nu kårordföranden Amanda Lindborg.
Kristianstad • Publicerad 6 september 2014
Kristianstadsbladet, fredagen 5 september 2014
Kristianstadsbladet, fredagen 5 september 2014Foto: 

Totalt var det åtta skyltar som hade brutits upp från asfalten på Södra kaserngatan och Kanal- gatan för att sedan kastas i vattnet.

Mikael Holst, arbetsledare inom C4 Teknik Produktion, syftade på att Högskolans studenter låg bakom vandaliseringen.

– Jag är helt säker på att det har med ett nollningsuppdrag att göra, sa han då.

Nu slår studentkåren ifrån sig anklagelserna.

– Det är den fristående, ideella föreningen Cefyrekon som har haft inspark över veckan. Vi har en väldigt strikt insparkspolicy där vi alltid har kontakt med myndigheter innan aktiviteter sker i området. Det baseras på att det inte får finnas förnedring, skade- görelse eller liknande. Det är ansvarstagande vuxna människor, säger Amanda Lindborg.

Daniel Koliana är ordförande för Cefyrekon och han dementerar kraftigt att de ligger bakom skadegörelsen.

– Anklagelserna är direkt falska, jag tycker inte det är okej. Alla representanter här är informerade om vilka regler som gäller. Det som har hänt har vi ingenting med att göra, klargör Koliana.

Maria Sällberg
Leo Pettersson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.