Sven Fajersson ny vd för Hushållningssällskapet Skåne

Hushållningssällskapet Malmöhus och Hushållningssällskapet Kristianstad ska gå samman 1 januari 2015. Nu står det klart att ny vd för det större sällskapet blir Sven Fajersson.
Kristianstad • Publicerad 30 augusti 2014
Sven Fajersson.
Sven Fajersson.Foto: 

Sven Fajersson är sedan tidigare vd för Hushållningssällskapet Kristianstad och ska nu alltså blir vd för Hushållningssällskapet Skåne som blir det största hushållningssällskapet i Sverige med ca 7 500 medlemmar. Sällskapets omsättning beräknas komma upp i 165 miljoner kronor.

Verksamheten består bland annat av landsbygdsrådgivning och driften av konferensanläggningen Bjärsjölagårds slott.

– Vi är övertygade om att Sven Fajersson, med sin stora erfarenhet och sitt breda kontaktnät inom lantbruksbranschen, är rätt person att leda det nya Hushållningssällskapet. Ett starkt kunskapsföretag, med målsättningen att tydligt bidra till utvecklingen av det skånska lantbruket, säger Per Lindahl, ordförande i interimsstyrelsen för Hushållningssällskapet Skåne, i ett pressmeddelande.

Lisa Kron
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.