Systembolaget förbättrar produktinformationen

Kristianstad • Publicerad 8 januari 2003
Butikschef Jan Johansson tycker att den nya Systembolagskatalogen som ges ut på måndag är en fullträff. Bild: BOSSE NILSSON
Butikschef Jan Johansson tycker att den nya Systembolagskatalogen som ges ut på måndag är en fullträff. Bild: BOSSE NILSSONFoto: 

Intresset för vin ökar i Sverige och Systembolaget hakar på med att ge ut en helt ny katalog med utökad information till kunderna om dryckernas karaktär och egenskaper.

– Det ska helt enkelt bli lättare för kunderna att se vilket vin, öl eller cider man kan välja till olika typer av mat. Katalogen ersätter både prislistan och beställningsprislistan och innehåller ett helt nytt språk, berättar butikschef Jan Johansson på Ösdtra Boulevardens butik i Kristianstad.

Han är entusiastisk över den nya katalogens utformning och tror att den blir ett bra komplement till den rådgivning han och butikens anställda ser som en viktig del av sitt arbete.

– I katalogen kombineras den gamla etablerade ”klockan” med nya smaktypbeskrivningar och dessutom med symboler för vilken sorts mat vinet passar bra till. Men vår utbildning fortsätter kontinuerligt. Katalogen ersätter inte oss.

Katalogen ska tryckas i två miljoner exemplar per år och komma ut i januari, maj och september. Den innehåller också bättre sökvägar med ett alfabetiskt register och ett register över ursprungsland.

– Jag tror att den tar plats i köksbokhyllan bland kokböckerna och att den inte kommer att kastas som de tidigare, säger Jan Johansson.

Lena Timelin

044-18 55 12

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.