Ta en busstur till Vattenrikets örnar

Örnbussar och musik i Redet står på schemat när Naturum drar igång årets program.
Kristianstad • Publicerad 21 januari 2012

KRISTIANSTAD. De som är intresserade av djur och natur kan glädja sig åt att Naturum Vattenriket drar igång sitt vår- och sommarprogram i dag. Det kommer att finnas evenemang för både stora och små. Nytt för säsongen är möjligheten att åka ut med buss i naturen och titta på örnar och tranor.

– Örnbussen går söndagen den 28 januari. Den går ut till Tosteberga, det är ett bra ställe att se örn. Med på resan finns en guide. Om man vill åka med måste man köpa biljett i Naturums reception senast i morgon, säger Åsa Pearce, informationsansvarig på Vattenriket.

Längre fram i vår kommer det även att gå en tranbuss till Pulken i närheten av Yngsjö. Det blir ett liknande arrangemang som örnbussen. Den resan går första april.

Förutom bussresorna kommer en mängd olika arrangemang att genomföras.

Till exempel blir det musik i Redet utanför Naturum. Då kommer bland andra Mare Balticum och Christianstads symfoniker att uppträda.

INTERNAL INTERNAL
Malin Andersson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.