Taggtråd skulle stoppa cyklister

Ekestad Artikeln publicerades

Taggtråd har satts upp i Karsholms skog. Anledningen är att godset förlorar tusentals kronor varje år när cyklister använder skogen för motion.

Den 4 januari skickade Frederik Treschow ett brev till de boende i Ekestad. Han berättar i det att det förekommit "samordnad cykelverksamhet" i skogen, att nätverk av cyklister gjort upp kartor över området, vilka har spridits på internet, och att det arrangerats tävlingar i skogen utan markägarens tillåtelse.

– Vi förlorar uppemot 100 000 kronor om året på cykelverksamheten. Det är ingen som tagit kontakt med oss, man har spridit kartor, det är olagligt det de håller på med, säger Frederik Treschow.

I brevet meddelas: "låser vi inom kort samtliga vägbommar, sätter vägbommar även på hittills öppna vägar samt vidtar åtgärder för att bromsa in farten för cyklister intill vägbommar och vid större cykelstigar i skogen."

    Som en del i det arbetet har taggtråd satts upp på några stigar, vilket har fått boende i trakten att reagera.

    "I dag har jag promenerat längs gamla stigar i skogen ovanför Ekestad. Till min förfäran såg jag att Karsholms gods satt upp livsfarliga fällor och hinder för att stoppa cyklister. Det absolut värsta är taggtråd i halshöjd, utan någon som helst varningsskylt, i nedre delen av en backe på en stig som funnits åtminstone de 20 år som vi bott i området", skriver en person till tidningen.

    Mannen har även polisanmält att taggtråden satts upp i skogen.

    Läs svaret från Frederik och Anna Treschow här.