Taktfast vårtecken på Konserthuset

Dags att bocka av ännu ett vårtecken. Hemvärnets musikkår i Kristianstad hade sin årliga vårkonsert på Konserthuset igår.
Kristianstad • Publicerad 31 mars 2008
Uppskattad solist. Trombonisten Rickard Holst. Bilder: Annica Jönsson
Uppskattad solist. Trombonisten Rickard Holst. Bilder: Annica JönssonFoto: 

De 150-talet personerna i publiken fick bland annat höra en marsch, en operaouvertyr, en trombonkonsert samt "Gabriellas sång" och "Mamma Mia!" för att nämna några nummer. Både gammalt och nytt, helt enligt traditionen.

- En traditionell vårkonsert med en militärmusikkår innehåller både nytt och gammalt och är en blandning av klassisk och modern musik. Det ska finnas något för alla, säger musikkårens dirigent, Robin Larsson.

Konserten bjöd också på soloinsatser, bland annat av trombonisten Rickard Holst, i Rimsky-Korsakovs trombonkonsert.

- Han är mycket duktig och har varit förste trombonist i arméns musikkår och är bara 20 år. Ibland lånar vi in professionella musiker som solister till våra konserter, men nu har vi så många duktiga egna musiker, säger Robin Larsson.

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.