Teknisk undersökning på brandplatsen i Nosaby

Polisens tekniker var på förmiddagen på plats vid affären i Nosaby, efter branden som utbröt på måndagskvällen. Misstanken om mordbrand kvarstår.
Kristianstad • Publicerad 26 februari 2008
Nosaby Livs totalförstördes av branden samt av rök och vatten. Polisens tekniker undersökte platsen på tisdagsförmiddagen. Bild: Bosse Nilsson
Nosaby Livs totalförstördes av branden samt av rök och vatten. Polisens tekniker undersökte platsen på tisdagsförmiddagen. Bild: Bosse NilssonFoto: 

Teknikerna hittade inte någon naturlig anstiftare till branden. De misstänker att den startade i en sopsäck.

- Branden har kommit utifrån och vi har hittat tecken på att den är anlagd, säger tekniker Karsten Nilsson vid Kristianstadspolisen.

- Vi ägnar oss åt att dokumentera platsen och ser ingen naturlig förklaring till branden.

- Den är totalförstörd av brand, rök och vatten, säger Hi Truong, som äger Nosaby Livs och driver affären och avhämtning av kinamat tillsammans med sin fru.

- Jag hade stängt så det var ingen människa kvar inne i huset, säger han. Jag har drivit affären i åtta år och bara haft inbrott en gång. Nu vet jag inte hur det ska sluta.

- Allt där inne är vattenskadat. Jag har affären försäkrad, så vi får se hur jag ska lösa det.

Polisen förhörde under tisdagen vittnen. Man vill gärna ha kontakt med fler som kan ha sett något som kan ha samband med branden.

Karin Hallengren

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.