Tenor spred lite änglaljus

Kristianstad Artikeln publicerades

Tenoren John Kluge har gjort det till en tradition att komma till Kristianstad och sprida lite änglaljus i juletider. Och Monica Selfvén från Fjälkinge har gjort det till en tradition att komma och lyssna på honom.

Onsdagskvällens konsert var den åttonde i ordningen för John Kluge i Konserthuset – och den fjärde i ordningen för Monica Selfvén.

– Han sjunger jättebra, säger hon och avslöjar att hon värmt upp med att spela en av hans skivor hemma på eftermiddagen.

Eftersom maken, som så många andra dessa kylslagna dagar, har insjuknat i influensa, har dottern Theresia Selfvén från Tollarp fått följa med i stället. Hon har varken sett eller hört kvällens stjärna tidigare.

– Så det blir en spännande kväll, säger hon.

Konserten börjar med att de medverkande kören Trekvart tågar in längs sidogångarna och tar plats på scenen, där de sjunger "Nu tändas tusen juleljus" a cappella. När deras skönsång klingat ut kommer John Kluge in och tänder ett "änglaljus" längst fram på scenen. Skönsången fortsätter och senare väntar gästartisterna Alexander Grove och James Edwards. Tillsammans med John Kluge bildar de den skandinaviska uppsättningen av Tenori, Englands svar på den hyllade trion Pavarotti, Domingo och Carreras.