Theander aktuell som tf kommundirektör

Om en månad står Kristianstad utan kommundirektör. Lösningen är en tillförordnad. Det kan bli förre stadsarkitekten Tomas Theander.
Kristianstad • Publicerad 22 maj 2007

Imorgon är tf kommundirektör en fråga för kommunstyrelsens arbetsutskott. I sammanträdeshandlingarna är frågan bara en rubrik. Varför?

Kommunstyrelsens ordförande Göran B:son Asklöf (m) säger att ärendet inte är färdigt ännu och därför inte kommit på papper.

– Men vi är nog rätt överens, frågan är diskuterad i den borgerliga gruppen, säger han.

Är det bråttom?

– Ja, jag hoppas på en lösning på onsdagsmötet.

Hur länge kommer den aktuelle att vara tillförordnad?

– Ett halvår.

Göran B:son Asklöf vill inte säga vem som är aktuell som tillförordnad.

I sammanhanget nämns, erfar Kristianstadsbladet, fyra personer: förre stadsarkitekten Tomas Theander, nu projektledare i kommunledningskontorets stab, förre chefen för mark- och exploatering Ingvar Lövkvist, också han projektledare i kommunledningskontorets stab, personaldirektör Leif Rülf och stadsbyggnadschef Göran Persson.

– Jag kan bekräfta att det finns ett namn, majoriteten har stämt av ett förslag med oss, säger oppositionsrådet Heléne Fritzon (s).

Rekryteringsarbetet av en kommundirektör pågår fortfarande. I går träffade Göran B:son Asklöf företaget som headhuntar.

Nuvarande kommundirektör Per Persson skulle slutat vid årsskiftet. Han avtackas om en månad, 21 juni.

Birgitta Mattisson

044-18 55 37

birgitta.mattisson

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.