GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tjuvkika på Kristianstads nya badhus

Om ett år slår badriket upp dörrarna för badgäster. KB fick möjlighet att tjuvkika på bassängbygget där man har kommit längst.
Kristianstad • Publicerad 23 september 2021 • Uppdaterad 3 maj 2022
Motionsbassängen är vattenfylld för att testa tätskiktets täthet.
Motionsbassängen är vattenfylld för att testa tätskiktets täthet.Foto: Lasse Ottosson

Bygget av Badriket på Näsby går i rasande fart. Enligt beräkningarna ska det stå färdigt om lite drygt ett år. Men redan nu kan man ana hur bassängerna kommer att se ut.

– Vi har fyllt motionsbassängen med vatten för att testa tätskiktet. Och som du ser så läcker det inte. Nästa steg är plattsättning i bassängen och då pumpar vi över vattnet till träningsbassängen, säger Benny Eklund som är projektledare för bygget.

Benny Eklund visar oss runt på bygget som startade i november 2019. Arbetet med ytskikt och installationer kommer pågå fram till och med våren 2022.

– Här inne är träningsbassängen, säger Benny och pekar.

– Här är det extra viktigt att millimeterna blir korrekta. Vi har några extra ögon på oss eftersom det blev fel i träningsbassängen på Tivolibadet när det byggdes.

Projektledare Benny Eklund visar upp några av barnbassängerna.
Projektledare Benny Eklund visar upp några av barnbassängerna.Foto: Lasse Ottosson

Bygget ser just nu att hålla tidsramarna och kalkylen sticker inte iväg, menar Benny. Någon han är stolt över, eftersom det trots allt varit flera oförberedda motgångar på vägen.

– Coronapandemin har gjort att kostnader för transporter, material och personal stigit. Sen var det ju en viss båt som satt fast i Suezkanalen som inte gjorde det enklare.

Projektledare Benny Eklund utanför Badriket som beräknas stå klart hösten 2022.
Projektledare Benny Eklund utanför Badriket som beräknas stå klart hösten 2022.Foto: Lasse Ottosson

Badriket beskrivs som ett badhus för alla. Det kommer finnas en bassäng för alla typer menar Benny.

– När man tänker att ett badhus är för ”alla” så tänker man kanske att det är som på Tivolibadet med ett sammanhängande bassängrum. Här kommer besökarna snarare vara uppdelade utifrån vad de har för behov.

– Motionssimmarna kommer gilla detta bättre i jämförelse med Tivolibadet. Här får de simma ostört från de som till exempel vill besöka äventyrsbadet.

Taket i träningsbassängerna är färdig. Just nu byggs tätskiktet.
Taket i träningsbassängerna är färdig. Just nu byggs tätskiktet.Foto: Lasse Ottosson

Men att möta allas behov är inte enkelt.

– Vi har lagt mycket tid på klimatzonerna. Det är mycket teknik bakom att hålla rätt temperatur i bassängerna för att förhindra kondens. Det är rätt stor temperaturskillnad mellan de olika bassängerna. Och i rehabbassängen kommer det finnas höj- och sänkbar botten. Det är som sagt mycket teknik bakom, men jag tror att det kommer bli bra.

Ebbe GerttenSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.