Annons

Tobias Nilsson fick diplom i Seoul

Inget guld, silver eller brons men väl ett diplom för berömliga prestationer blev det för Kristianstadsgrabben och automationsteknikern Tobias Nilsson vid yrkesolympiaden i Seoul. – Jag är nöjd. Bara att få deltaga i yrkesolympiaden är en fantastisk upplevelse, kommenterar Tobias Nilsson.
Kristianstad • Publicerad 20 september 2001

Sverige nådde ett strålande resultat yrkesolympiaden. Genom floristen Emma Segermalm, Halmstad, blev det guld i blomsterbindning för tredje yrkesolympiaden i rad. Erika Andersson som arbetar i Linköping tog silver i damfrisering medan Charlotte Alsö, Linköping försvarade Sveriges brons i herrfrisering från förra yrkesolympiaden och Roine Röjås från Rättvik tog brons i billackering. Diplom för berömliga prestationer fick dessutom automationsteknikerna Charlie Strid från Borlänge och Tobias Nilsson, Kristianstad, elektrikern Per Svensson från Vetlanda, bilmekanikern Niklas Johansson från Vara, svetsaren Andreas Palovaara och möbelsnickaren Rasmus Granberg, båda från Luleå, kocken Thomas Abrahamsson från Göteborg och servitören Niklas Persson, Lund. – Det här var Sveriges bästa resultat i de fyra yrkesolympiader som vi har varit med i hittills, säger Tommy Hellström, ordförande i Youth Skills Sweden, som ligger bakom det svenska deltagandet. Det är en god trend som måste fortsätta. Vi har därför nu en positiv utmaning att både öka status och intresse för yrkesutbildning samt skärpa kvaliteten i alla led, vilket är nödvändigt för näringslivets och därmed Sveriges utveckling. Fotnot: World Skills Competition (yrkesolympiaden) genomfördes 13-16 september i Seoul i Sydkorea. 18 svenskar fanns bland de 661 tävlande ungdomarna som fick vara högst 22 år gamla. De svenska ungdomarna har tävlat i sammanlagt 17 av de 39 tävlingsyrkena. ars.astrom @kristianstadsbladet.se

Av Lars Åström 044-18 55 53
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons