Annons

Tollarpsbo rattfull för femte gången

En medelålders man från Tollarp utanför Kristianstad, håller på att slå ett svårslaget rekord i rattfylleri. I förra veckan greps mannen två gånger berusad bakom ratten - och sammanlagt har han åkt dit inte mindre än fem gånger. Fortsätter det så här hotas han av anhållande och häktning nästa gång!
Kristianstad • Publicerad 17 september 2001

Den notoriske rattfylleristen har uppenbarligen haft alkoholproblem under lång tid, det visar flera tidigare domar i ämnet. Men nu har tydligen spritproblemen accelererat och i förra veckan blommade de ut för fullt igen. Tollarpsbon fastnade först i tisdags morse i en av polisens rutinkontroller. En blåsning visade att han var rejält påverkad och hade inte mindre än motsvarande 2,36 promille. Med andra ord handlade det om grovt fylleri med råge – gränsen för detta går redan vid 1 promille. Själv lät sig mannen inte övertygas. – Det måste vara fel på era apparater, förklarade han för polisen och förnekade alla misstankar om ”spritkörning”. Med den inställningen överraskade det knappast polisen att Tollarpsbon på nytt fastnade i ännu en nykterhetskontroll på fredagsmorgonen. – Den här gången var promillehalten ännu högre, förklarar en poliskälla för Kristianstadsbladet. Rattfylleristens bil kördes åt sidan, nycklarna beslagtogs och mannen fick fortsätta färden i taxi. När en polispatrull några timmar senare passerade platsen hade den aktuella bilen emellertid försvunnit och man håller inte för otroligt att den spritpåverkade föraren hämtat bilen och kört vidare. På fråga varför man inte helt sonika beslagtagit bilen för att få stopp på de farliga bilresorna i Kristianstadsområdet säger polisen att man försökt men inte lyckats. – Bilen tillhör inte den misstänkte utan ett företag vilket innebär juridiska komplikationer. Däremot har det nu förekommit kontakter mellan polis och åklagare eftersom man fruktar att mannen skall fortsätta sina spritindränkta farliga bilfärder. – Hittar vi honom körande rattfull en gång till kopplas åklagare in. Då blir det med stor sannolikhet fråga om både anhållande och en häktningsbegäran, förklarar polisen för Kristianstadsbladet. ulf.matson @kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons