Tomas Ledins refränger vann publikens hjärtan

Christinehof. Vad är väl en konsert med en av ABBA:s gamla körsångare tillika akademikern som skrev uppsats om The Eagles låt ”One of these nights”? Helt underbart ansåg tusentals i publiken som i går belägrade Christinehofs slott för att se Tomas Ledin.
Kristianstad • Publicerad 6 juli 2002

Magnus Aspegren 0411-645 36 Från det ena slottet till det andra kuskar han. Tomas Ledin med 30 år bakom sig i musikbranschen, hade turnépremiär inför drygt 9 000 åskådare på Sofiero slott i torsdags och Christinehof stod alltså som plats nummer två i turnéplanen. Slottspubliken var inte lika stor som på premiären men5 500 satt, stod, låg, klappade och sjöng på Christinehof igår kväll. Sol och blå himmel trängde undan alla regnställ och istället var det picknick i gröngräset som gällde. Över tältstolar, filtar och korgar låg steg dofter av pajer, grillat kött, vin och öl. Fest helt enkelt. Men när musiken drog igång var det nästen ingen som satt tyst i den ljumma kvällen. Till och med vildsvinen och rådjuren i skogarna kring Christinehof verkade sjunga med i Tomas Ledins allsångsvänliga konsertlåtar. magnus.aspegren@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.