Toppolitiker till debatt på Söderportskolan

Söderportskolan ska stå värd för ett riktigt tungviktarmöte på den rikspolitiska arenan. I februari nästa år möts Ingegerd Wärnersson och Bo Lundgren i en debatt i skolans aula.
Kristianstad • Publicerad 17 november 2001

I går blev det klart att den socialdemokratiska skolministern och Kristianstadsbon, Ingegerd Wärnersson, möter moderaternas partiordförande och den före detta eleven på Söderportskolan, Bo Lundgren, i en skolpolitisk debatt. Det är Thomas Bark, sektorsansvarig för samhällsinstitutionen på Söderportskolan, och kollegan Urban Widmark, som under en längre tid har arbetat för att få till stånd det politiska mötet. – Vi tycker det är jättekul att det äntligen blir av, för det håller det politiska intresset vid liv både på skolan och i kommunen, säger Thomas Bark. Det är dessutom valår nästa år, vilket ger mötet extra tyngd. – Inga detaljer är klara ännu, men jag tror säkert att de stora frågorna kommer att bli betygssystemen och gymnasiereformen, menar Thomas Bark. Aulan på skolan rymmer 500 personer och kommer säkert att fyllas till sista plats. På skolministerns begäran bjuds också två klasser från Österängskolan och C4-skolan in att närvara. Debattledare blir Kristianstadsbladets politiske redaktör Lars-Åke von Vultée. peter.maunula @kristianstadsbladet.se

Av Peter Maunula 044-185536
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.