Tornet bjöd på storslagen utsikt – 600 dök upp

Även Fjälkinge har hakat på trenden att lysa upp byn. På söndagen arrangerade Fjälkinge Byfrämjare ”Tornet i Mörker” då vägen upp till utsiktstornet ”Vidablick” var snitslad med marschaller.
Fjälkinge • Publicerad 5 november 2018
Fjälkinge gick man ur huse för att mötas vid Tornet som blivit något av en mötesplats.
Fjälkinge gick man ur huse för att mötas vid Tornet som blivit något av en mötesplats.Foto: Jonas Elnefur

Besökarna kunde njuta av en frisk promenad uppför den 100 meter höga backen där man även kunde se skymten av ett eller annat spöke lurandes i den mörka skogen. Väl uppe vid tornet fanns möjligheten att stärka sig med en grillad korv innan man tog trapporna upp i tornet för att njuta av Kristianstadsslätten i mörker.

Från utsiktsplatsen i tornet har man en storslagen utsikt där man i dagsljus kan se helt till Stenshuvud. En gång i tiden brukade man säga att tornets besökare kunde blicka över 27 kyrktorn och 36 bränneriskorstenar.

Tornet bjöd på en storslagen utsikt.
Tornet bjöd på en storslagen utsikt.Foto: Jonas Elnefur

Söndagens arrangemang var välbesökt då runt 600 personer hade letat sig upp för backen och många uppskattande kommentarer hördes.

Även inne i Fjälkinge by hade invånarna hörsammat uppmaningen att sätta ut marschaller för att därigenom ytterligare lysa upp novemberkvällen.

Lukas ErnrydSkicka e-post
Kristianstadsbladet driver ett leaderprojekt som återknyter till en gammal tidningstradition. Artiklarna är antingen skrivna av lokalkorrar eller baseras på tips från korrenätverket. Vi utgår från Tollarp, Arkelstorp, Fjälkinge, Degeberga och Önnestad, samt områdena kring dessa orter.