Trafikpolisen övervakar väg 116

Kristianstad • Publicerad 4 maj 2005

Med start på måndag intensifierar Trafikpolisen Kristianstad övervakningen på väg 116 mellan Bromölla och Jämshög.

– Vi kommer att jobba med detta under tre veckor. Det blir hastighetsövervakning, kontroll av fordon med inriktning på tung trafik. Denna vägsträcka är högt olycksdrabbad och vi vill att bilisterna sänker farten, säger Erling Andersson, chef för Trafikpolisen Kristianstad.

Det är inte så länge sedan polisen genomförde kontroller på denna sträcka. Resultatet var man inte nöjd med. Därför har man beslutat att genomföra en ny kampanj.

– Vårt mål är att få ned hastigheten med 25 kilometer/timmen. En uppgift som kan tyckas vara tuff. Men hjälps alla åt kan det gå att uppnå denna målsättning. Det är bara att lätta på gasen. Statistik visar att alltför hög hastighet är en av de främsta orsakerna till att olyckor inträffar, säger Erling Andersson.

Lars Åström

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.