Trafikproblem efter olyckor

Besvärligt väglag och flera olyckor. Så kan man sammanfatta måndagsmorgonen och -förmiddagen i nordöstra Skåne.
Kristianstad • Publicerad 20 januari 2014
En lastbil välte på väg 23.
En lastbil välte på väg 23.Foto: 

Klockan 09.17 larmades polisen om att en personbil kört in i mitträcket på E 22 i Vä. Ingen person kom till skada.

Klockan 10.38 kom larm om att en lastbil med trailer kört in i mitträcket på E22 vid Ekeröd. Olyckan inträffade i riktning mot Kristianstad. Polis och räddningstjänsten har skickats till platsen. Bärgare kallades till platsen och i samband med räddningsarbetet var det trafikproblem på olycksplatsen. Ingen person kom till skada.

Ungefär samtidigt var det en lastbil som vält på väg 23 mellan Gulastorp och Trafikplats Röinge.

– Lastbilen ligger på sidan och trafiken släpps på växelvis i ett körfält, säger Jimmy Modin, informatör på Skånepolisen.

Ingen person ska ha skadats i olyckan på väg 23. Bärgare har beställts.

Klockan 12.27 får polisen larm om lastbilsolycka på väg 118 cirka 2-3 kilometer norr om Nosaby. Enligt polisen behövde ingen uppsöka akutsjukvård, men det blev en del störningar i trafiken då bilar slussades förbi olycksplatsen växelvis. Under en halvtimme var vägen dessutom helt avstängd medan bärgare tog hand om lastbilen. Vägen är nu åter helt öppen för trafik.

Enligt Trafikverket råder besvärliga förhållanden på vägarna runt om i nordöstra Skåne. Läs mer på dess hemsida, http://trafikinfo.trafikverket.se/LIT/#url=Vagtrafiken/Karta

 

Mikael Hallqvist
KB
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.