Träningsfest i Arenan

Hundratals armar i luften samtidigt. Snart var flåset igång och sulorna dunsade i takt mot golvet. Nyårsfesterna avlöstes av en stor träningsfest med 700 personer på Arenan när Kristianstads 400:e år inleddes.
Kristianstad • Publicerad 1 januari 2014
Foto: Foto: Tom Wall

Hur många som började träna redan på nyårsdagen för att de hade ett nyårslöfte att uppfylla är oklart. Likaså hur många som tränade bara för att träna och inte för att det var ett stort evenemang med många människor.

Det var kort och gott en träningsfest, det var så evenemanget Nyårslöftet på Arenan har presenterats på kommunens hemsida. Med den festen inleddes Kristianstads 400:e år och förfesten firades tillsammans med en betydligt yngre Friskis & Svettis, som fyller 30 år.

Kommunens närvaro handlade mest om att kommunfullmäktiges ordförande Sten Hermansson höll ett kortare tal och fick de 300 – 400 motionärerna att inviga födelsedagsåret med att stampa i golvet samtidigt, "ett steg framåt för Kristianstad".

Därefter var det 30-åringen som dominerade tillställningen. Till en början i sällskap med popbandet Artmade som spelade till första uppvärmningspasset. Sen var det hela tiden två eller tre av Friskis åtta instruktörer på scenen som avlöste varandra med en större videoskärm och en pumpande bas i bakgrunden. Det blev lite smakprov från hela föreningens utbud, som jympa, styrke- och intervallpass.

Utmattade efter tre kvarts träning, kunde sedan motionärerna luta sig tillbaka och låta Artmades musik skölja över dem.

Maria Sällberg
Marcus Haraldsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.