Tre månaders fängelse för slag

En 21-årig Kristianstadsbo har dömts till tre månaders fängelse för misshandel. Han ska också betala skadestånd med 7100 kronor.
Kristianstad • Publicerad 6 februari 2008

Det var på lucianatten som misshandeln ägde rum på Pub Banken i Kristianstad. Någon kastade ett ölglas från restaurangens övre plan och glaset landade på dansgolvet.

21-åringen och hans kompisar fick öl på sig. Därför gick 21-åringen upp på ovanvåningen och gav den person, som han trodde slängde glaset, en smäll över ögonbrynet. Målsägande är en 18-årig Kristianstadsbo som berättat för polisen hur han blev uppdragen från sin sittplats och fick ett slag så att han började blöda.

Hans första reaktion var att ha träffats av något glas. Han fick ytterligare ett slag. När han tog sig till toaletten och ruskade på sig föll det glassplitter från hans kläder.

Kristianstads tingsrätt gör bedömningen att misshandeln bestod av två knytnävsslag och ett slag med tillhygge i form av glas. 21-åringen är tidigare dömd för misshandel och därför kommer inte annan påföljd än fängelse ifråga.

Karin Hallengren

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.