GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Trolle-Ljungby IF:s gamla tröjor gör nytta i Kenya

På en fotbollsplan i Kenya springer fotbollslaget Kabete FC i Trolle-Ljungbys gula dräkter. Anledningen? Att Benny Gunnarsson och Sara Thim från Östra Ljungby bestämde sig för att tröjorna kunde göra nytta där.
Trolle Ljungby • Publicerad 31 januari 2019 • Uppdaterad 31 januari 2019
Laget Kabete FC håller till utanför Kenyas huvudstad, Nairobi. De spelar nu i Trolle-Ljungby IF:s tröjor.
Laget Kabete FC håller till utanför Kenyas huvudstad, Nairobi. De spelar nu i Trolle-Ljungby IF:s tröjor.
Foto: Privat

Fotbollen är sporten som spelas och älskas runt hela jorden, men alla spelar inte på lika villkor.

När Trolle-Ljungby IF fick lägga ner sin fotbollsverksamhet för cirka tio år sedan, så var Benny Gunnarsson och Sara Thim från Östra Ljungby på väg till Kenya och Nairobi för att adoptera sin son Lukas.

En omgång matchställ sparades för att ta med på sin nästa resa till Nairobi och låta dräkterna återigen komma till nytta och skapa fotbollsglädje i en annan del av världen.

– Vi fick mycket hjälp av en kontakt vid vår första resa dit, berättar Benny, och han hjälpte oss att se till att matchdräkterna kom till ett lag som behövde dem utanför Nairobi.

Spelarna i laget blev glada och tacksamma för möjligheten att spela i tröjorna, fortsätter Benny.

– Vi hann tyvärr inte lämna över dem personligen eller se någon match denna gång. Men vi inser att behovet av utrustning till fler lag är stort.

Om någon annan förening eller eldsjäl vill bidra med olika typer av fotbollsutrustning så ställer Benny Gunnarsson gärna upp som kontaktperson.

– Vi kommer fortsätta att samla in fotbollsmaterial och förmedla vidare.

Sara Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.