Trolle-Ljungby IF:s gamla tröjor gör nytta i Kenya

Trolle Ljungby Artikeln publicerades
Laget Kabete FC håller till utanför Kenyas huvudstad, Nairobi. De spelar nu i Trolle-Ljungby IF:s tröjor.
Foto: Privat
Laget Kabete FC håller till utanför Kenyas huvudstad, Nairobi. De spelar nu i Trolle-Ljungby IF:s tröjor.

På en fotbollsplan i Kenya springer fotbollslaget Kabete FC i Trolle-Ljungbys gula dräkter. Anledningen? Att Benny Gunnarsson och Sara Thim från Östra Ljungby bestämde sig för att tröjorna kunde göra nytta där.

Fotbollen är sporten som spelas och älskas runt hela jorden, men alla spelar inte på lika villkor.

När Trolle-Ljungby IF fick lägga ner sin fotbollsverksamhet för cirka tio år sedan, så var Benny Gunnarsson och Sara Thim från Östra Ljungby på väg till Kenya och Nairobi för att adoptera sin son Lukas.

En omgång matchställ sparades för att ta med på sin nästa resa till Nairobi och låta dräkterna återigen komma till nytta och skapa fotbollsglädje i en annan del av världen.

– Vi fick mycket hjälp av en kontakt vid vår första resa dit, berättar Benny, och han hjälpte oss att se till att matchdräkterna kom till ett lag som behövde dem utanför Nairobi.

Spelarna i laget blev glada och tacksamma för möjligheten att spela i tröjorna, fortsätter Benny.

– Vi hann tyvärr inte lämna över dem personligen eller se någon match denna gång. Men vi inser att behovet av utrustning till fler lag är stort.

Om någon annan förening eller eldsjäl vill bidra med olika typer av fotbollsutrustning så ställer Benny Gunnarsson gärna upp som kontaktperson.

– Vi kommer fortsätta att samla in fotbollsmaterial och förmedla vidare.