GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Trollkarl lärde lediga några magiska trick

Magic Markus tar fram kortleken och breder elegant ut den på bordet. Strax lär han ut hur man kan gömma fyra damer mitt i leken.
Kristianstad • Publicerad 3 november 2011
Kortknep. Theodor Scharper Lindberg lär sig nya knep.Foto: Jörgen Johansson
Kortknep. Theodor Scharper Lindberg lär sig nya knep.Foto: Jörgen Johansson
Foto: Jörgen Johansson
Erik och Arvid Lilja får hjälp av Magic Markus att öva in nya tricks.
Erik och Arvid Lilja får hjälp av Magic Markus att öva in nya tricks.
Foto: 

KRISTIANSTAD. Det är höstlov och fullsatt i ett rum på Regionmuseet. Förväntansfulla ungdomar lär sig nya korttricks av ”Magic Markus” från Växjö. Den unge trollkarlen lär ut några enklare korttrick, så enkla att han själv inte riskerar uteslutas ur Svensk Magisk Cirkel för att han lärt ut hemligheter.

– Jag vill lära mig att trolla, det skulle vara kul att kunna lite korttrick, säger Erik Lilja från Kristianstad.

Theodor Scharper Lindberg har trollat en del tidigare, och övat på flera tricks. Nu är han här för att lära sig mer, och får flera lärdomar av trollkarlen.

Flinka fingrar övar frenetiskt på tricken, inte minst när mästaren visar hur man elegant bläddrar ut en hel kortlek över bordet med en rörelse.

– Det gäller att kortleken är ny, då går det lättare, förklarar han en av hemligheterna.

INTERNAL INTERNAL
Clifford Johansen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer