Tummen upp för byggplaner på golfbana

Byggnadsnämnden ger tummen upp för bostäder på delar av golfbanan i Åhus.
Kristianstad • Publicerad 30 januari 2014

I slutet av förra året presenterade Kristianstads Golfklubb i Åhus planer på att sälja runt fem hektar mark för att bygga ett femtiotal bostäder. Byggnadsnämnden har nu lämnat ett positivt planbesked, vilket innebär att nämnden ger klartecken för fortsatt arbete med att ta fram en ny detaljplan för området.

– Det är centralt och ett optimalt läge sett till Åhus utveckling, säger stadsbyggnadschef Anders Siversson.

Men det finns saker att ta hänsyn till. Området är rikt på både växter och djur och fler arter är rödlistade. Hur man kan bygga ut i området trots detta ska undersökas.

Ändrad utsikt

Det nya bostadsområdet kommer dessutom att hamna framför de marklägenheter på Kavrövägen som har sin utsikt ut mot golfbanan. Stadsbyggnadskontoret påpekar vikten av att ta hänsyn till detta.

– Vi har haft en dialog med de boende eftersom vi anser att det är bättre att vi har det nu så att vi kanske kan undvika överklaganden, säger Peter Johansson (M), ordförande i byggnadsnämnden.

Framtida finansiering

Försäljningen av marken är ett förslag för att kunna hantera framtida finansiering av klubben, förklarar ordförande och vd Göran Anderberg.

– Detta är ett steg i positiv riktning, men det är långt kvar. Och det är alltid medlemmarna som bestämmer, så nu ska vi ta upp detta med dem på nästa möte i februari.

Maria Sällberg
Karolina Alfredsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.