Tumult vid garderob slutar i rätten

Kristianstad • Publicerad 26 maj 2005

Kristianstad. Det blir rättsligt efterspel till ett tumult vid garderoben på Grands nattklubb vid stängningsdags, en natt för ett år sedan. Det började med att en 21-årig man ville hämta ut sin jacka. Han hade dock ingen bricka, eftersom han hängt jackan på samma bricka som en kompis och nu hittade han inte kompisen. Han fick därför besked att vänta till sist. Han fann sig dock inte i det, utan försökte, enligt ordningsvakterna, ta sig i garderoben för att leta efter sin jacka. Då bestämde de sig för att avvisa honom. Båda tog tag i mannen. Ordningsvakterna uppger att mannen då drog en av dem hårt i håret och drog kavajen över huvudet på den andre samtidigt som han sparkade båda på benen och hotade att "plocka dem senare".

Ytterligare en vakt skyndade till undsättning och mannen övermannades i väntan på polis. Den 21-årige mannen tillbakavisar vakternas påstående och säger att han möjligen kan ha tagit i den ene vaktens kavajärm i samband med att de höll hans armar på ryggen.Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.