GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tur och retur – ny grupp för tågpendlare

Kommer inte tåget i tid? Stoppar en nedriven ledning trafiken eller saknas det lokförare? Välkommen ombord! Nu bjuder vi in alla som pendlar till och från nordöstra Skåne i vår nya Facebookgrupp Tur och retur.
Publicerad 23 november 2018 • Uppdaterad 24 november 2018
Gå med i nya Facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/turochretur/
Gå med i nya Facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/turochretur/Foto: Gunnel Persson

Den som tågpendlar vet att det alltid finns något att säga om tågtrafiken. Är det inte en påkörd häger så är det lövhalka. Men ibland gör vi också positiva iakttagelser, som när vi möter en extra trevlig tågvärd.

På Kristianstadsbladet är vi många som pendlar, eller känner någon som pendlar, och vi har sett att behovet av att dela med sig av sin vardag är stor. Därför har vi startat en Facebookgrupp där vi kan samlas och tipsa varandra. Vi på Kristianstadsbladet kommer också att dela nyheter och reportage som berör pendlare i gruppen.

– Allt kan hända på ett tåg. Facebookgruppen kan hjälpa oss att få relevant information snabbt, säger Catharina Sigala, som pendlar till sitt jobb på Kristianstadsbladet varje dag.

Sedan tidigare har Kristianstadsbladet en Facebookgrupp för alla som vill veta hur varmt det är i vattnet – Badtemperaturen i nordöstra Skåne.

– Vi ville hitta nya sätt för våra läsare att mötas, säger Jörgen Svensson, chefredaktör på Kristianstadsbladet.

Gruppen för badare blev succé när den startades i början av sommaren och har nu cirka 1600 medlemmar.

– Det var roligt att se hur gruppen växte och hur kontakter skapades, säger Maria Sällberg, webbchef på Kristianstadsbladet.

Ett dygn efter att ”Tur och retur – tågpendlare i nordöstra Skåne” skapats hade gruppen över 100 medlemmar.

Du hittar den nya gruppen genom att klicka här.

KB
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.