Två hotelser var en för mycket

Kristianstad • Publicerad 17 maj 2005

En gång är ingen gång, två gånger är en gång för mycket. Så resonerar en ordningsvakt på ett av nöjesställena runt Stora Torg sedan blivit hotad av samme man två gånger med ett års mellanrum.

Ordningsvakten uppger att han första gången uppfattade hotelserna som en "fyllegrej", men att han andra gången tog allvarligare på dem och tillkallade polis. Då hade mannen, enligt vakten, höjt en av sina händer och pekat med pekfingret mot honom som en pistol och sagt "Jag ska fixa dij". Samma uttalande upprepades flera gånger i väntan på polisen.

Den 34-årige mannen hade blivit utkastad från stället sent en fredagskväll i november och därefter börjat "tjafsa" med en av vakterna för att försöka komma in igen.

Mannen förnekar bestämt att han skulle uttalat några hotelser. Han åtalades dock på måndagen med stöd av vaktens berättelse och ett vittnesmål.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.