Två misshandlade på öppen gata

Kristianstad Artikeln publicerades
Arrangerad bild av misshandel.
Foto: Anders Wiklund/TT
Arrangerad bild av misshandel.

Mitt på dagen blev två män misshandlade i centrala Kristianstad – en på Stora Torg och en i Tivoliparken. Den första misshandeln verkar ha varit helt oprovocerad och gärningsmannen hade viftat med något föremål. En överrumplad man fick skador i ansiktet.

Polisen ryckte under måndagseftermiddagen ut till två olika misshandelsfall i centrala Kristianstad. Det första uppdraget gällde Stora Torg efter lunch och rubriceras inledningsvis som försök till grov misshandel.

– Vi får in klockan 12.35 att en person ska ha blivit hotad och vi skickas till platsen, berättar Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral, region Syd.

En man i 35-årsåldern greps som misstänkt för brottet.

Polisens inre befäl i Kristianstad, Mikael Persson, säger strax innan klockan 16 att han just ”låst in” tre frihetsberövade personer. Mannen som greps klockan 13.36 vid Stora Torg är född i mitten av 80-talet.

– Han ska till synes oprovocerat ha gett sig på en allmänhet och ska även ha visat och viftat med något föremål.

Mannen som attackerades på torget fick skador i ansiktet.

Bara kort tid därefter, klockan 15.47 misshandlas en man i 50-årsåldern vid eller i Tivoliparken. Förutom polis ska också ambulans ha skickats till platsen. Två personer greps i ärendet.

– Det ska ha blivit någon form av tjafs, säger Persson och det ska även ha utdelats slag och sparkar mot huvudet.

Senare under måndagskvällen uppgav polisen att två av de gripna männen anhållits, en från vardera misshandelsärende. Den tredje misstänkte hade ännu inte förhörts vid 21.30-tiden på kvällen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.