Två personer påkörda på övergångsställe

Kristianstad Artikeln publicerades
Ett stort uppbåd av ambulanser och brandbilar ryckte ut till olycksplatsen i korsningen mellan Nya Boulevarden och Östra Boulevarden.
Foto: Tommy Svensson
Ett stort uppbåd av ambulanser och brandbilar ryckte ut till olycksplatsen i korsningen mellan Nya Boulevarden och Östra Boulevarden.

Två personer blev påkörda av en personbil i centrala Kristianstad vid 17-tiden. Sjukvårdspersonal undersöker hur pass skadade de påkörda personerna är.

Klockan 16.57 larmades en trafikolycka i korsningen mellan Nya Boulevarden och Östra Boulevarden, där två personer ska ha blivit påkörda av en personbil på ett övergångsställe. Ett stort uppbåd med två ambulanser, brandbilar och en polisbil ryckte ut till platsen.

Strax efter klockan 18 ska räddningsstyrkan ha lämnat olycksplatsen.

– De två personer som blev påkörda har först i ambulans till sjukhus och vi har begett oss till sjukhuset för att hålla förhör med de drabbade och inblandade parterna, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Hon säger att det är för tidigt att uttala sig om vad som hände vid olyckan och om skadeläget på de berörda.

– Vi har inte kunnat få identiteten bekräftad på de som blev påkörda, sa polisen vid 18-tiden.

Enligt polisen ska det inte röra sig om allvarliga skador för de påkörda. De har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.