Två tjejer får turas om att spela Annie

I höst kommer musikalen ”Annie” till Kristianstad Teater. Som många gånger förr är det Underhållningspatrullen som satt upp pjäsen. Debuterar i rampljuset gör Tilde Petersson och Denise Lyrot som delar ansvaret som titelfiguren Annie.
Kristianstad • Publicerad 26 mars 2013
Annie och Annie. Tilde Petersson och Denise Lyrot delar ansvaret som titelfiguren Annie.
Annie och Annie. Tilde Petersson och Denise Lyrot delar ansvaret som titelfiguren Annie.Foto: Lasse Ottosson

Det blir en musikal som skiljer sig mot tidigare föreställningar, på många olika plan. Men det som utmärker mest är barnens drivande roll.

–  Barnen kommer att få mycket plats. Det är de som kommer att föra historien framåt, säger Ola Hörling som var med och startade Underhållningspatrullen tillsammans med Åsa Jensen år 2007.

Över 100 barn sökte 20 roller till musikalen. Uppsättningen består till stor del av barn, men också av en ännu inte tillsatt hund. Till följd av det, tillsammans med att det kommer vara 33 föreställningar, kommer den att delas upp i två lag.

Glädje och förväntan

Tilde Petersson och Denise Lyrot blev utvalda att spela huvudrollen Annie i var sitt lag. Ett besked som medförde stor glädje och förväntan hos tjejerna.

–  Jag fattade det inte först, men det känns jättekul såklart! Jag ser verkligen fram emot allting, säger Tilde Petersson.

Även Denise Lyrot lyser av glädje över sin roll i musikalen.

–  Jag älskar sång, dans och teater. Det ska bli jätteroligt.

Båda är tio år gamla och drömmer redan om framtida musikalroller. Till hösten blir det alltså att axla karaktären Annie i musikalen med samma namn.

Familjeföreställning

Det blir en familjeföreställning med en blandad uppsättning av barn, amatörer och professionella. Ola Hörling förklarar att musikalen kommer locka med sin humor, men samtidigt ha en historia som känns.

–  Skratten är skönare om du varit ledsen innan, förklarar han.

Med Annie-rollen tillsatt av två talangfulla tjejer är alla pusselbitar snart på plats. Ola Hörlings nästa utmaning blir att översätta manus. Men också att hitta en passande hund till musikalen.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Leo Pettersson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.