Två unga män greps för SEB-rånet

Två män i 18-20-årsåldern sitter anhållna misstänkta för försök till rån av SEB:s bankkontor i Kristianstad i torsdags. De misstänkta greps i Malmö i söndags.
Kristianstad • Publicerad 13 maj 2008
De två männen greps efter en kortare biljakt. Bild: Patrick Persson
De två männen greps efter en kortare biljakt. Bild: Patrick PerssonFoto: 

Gripandet skedde i stadsdelen Kroksbäck i Malmö vid 17-tiden i söndagseftermiddag.

De unga männen färdades i en mindre röd bil. Jakten tog slut i korsningen Lorensborgsgatan-Ärtholmsvägen när polisbilen prejade bilen. I bilen fanns tre personer. Föraren ska ha sprungit från platsen, två greps.

Av utredningsskäl är polisen förtegen om ytterligare omständigheter kring själva gripandet.

- Detta är ett steg i utredningen, säger Ingvar Widell, polisens presstalesman i Kristianstad.

Fanns det några vapen i bilen?

- Det kan jag inte uttala mig om, säger Ingvar Widell.

De två gripna anhölls i Malmö och har sedan flyttats över till polishuset i Kristianstad där förhören fortsätter. Förundersökningen leds av åklagare Christofer Ramkvist.

Polisen har sedan i torsdags arbetat hårt för att hitta de två personer, som flydde springande genom centrala Kristianstad mitt i lunchrusningen efter det misslyckade rånet.

Rånlarmet kom klockan 12.50 till polisen. Två maskerade yngre rånare hade slagit till mot bankkontoret på Östra Boulevarden. Enligt polisen hade de maskerat sig i passagen mellan Östra Vallgatan och Östra Boulevarden. I rånarluvor sprang de sedan in i banken. Enligt ett vittne tryckte en av dem upp ett pistolliknade föremål i kinden på en personal. En av rånarna skrek efter pengar.

När de fick klart för sig att det skulle dröja upp till tio minuter att få fram några kontanter sprang de från platsen. Tog samma väg genom passagen och fortsatte mot regionmuseet. Här och vid Tivolibadsgatan upphör vittnesuppgifterna.

Birgitta Mattisson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.