Annons

Tvist efter husköp slutade i godo

Kristianstad • Publicerad 17 september 2003

KRISTIANSTAD. Tvisten mellan två husköpare och den besiktningsman som de anlitat inför köpet och senare anklagade för slarv slutade med förlikning i tingsrätten.

Husköparna lade besiktningsmannen till last att han inte observerat förekomst av tryckimpregnerat syllvirke i torpargrunden. Denna typ av virke avger nämligen ofta dålig lukt.

Annons

Husköparna menade att om besiktningsmannen gjort dem uppmärksamma på risken för dålig lukt så hade de kanske kunnat få ner priset, eller eventuellt avstått från att köpa huset.

De krävde mannen på 136000 kronor i skadestånd, plus ränta. När parterna möttes i tingsrätten enades de om en förlikning. Den innebär att besiktningsmannens bolag ska ersätta dem med 120000 kronor i ett för allt.

Besiktningsmannen var dock noga med att framhålla att uppgörelsen inte innebär att han medgivit någon vårdslöshet vid överlåtelsebesiktningen av huset.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons