Annons

Tyska elever studerade småkryp i Vramsån

Den här veckan är 19 tyska ungdomar från Greifswald på besök i Tollarp.
Kristianstad • Publicerad 18 september 2003
Emma Jönsjö, Kevin Giskow och Anna Nilsson studerar små kryp som tagits upp från Vramsån. Bild: RONNIE SMITH
Emma Jönsjö, Kevin Giskow och Anna Nilsson studerar små kryp som tagits upp från Vramsån. Bild: RONNIE SMITHFoto: 

– Vi har utvecklat ett samarbete med en tysk skolklass. Vartannat år åker vi dit, vartannat kommer de till oss, berättar Camilla Salin som tillsammans med Kjell Wallinius och Per Tammo håller i projektet.

Lärarna på Tollarps skola har kunnat erbjuda de tyska skoleleverna ett omfattande program.

Annons

– Bland annat så får de se en hel del kyrkor i trakten, paddla kanot och vandra på Raslången samt studera hur det står till med Vramsån, säger Camilla Salin.

Uppskattat blev självklart de olika arrangemangen. Under onsdagen fanns Kristianstad Naturskola med Sam Pettersson i spetsen på plats i Tollarp. Man håvade och undersökte i Vramsån.

– Vi plockade upp lite småkryp från Vramsån och av dem skall vi nu göra en liten utställning till grillkvällen, förklarade Sam Pettersson.

Idag åker de tyska ungdomarna tillbaka till sin hemort. Onsdagskvällen ägnades åt grillfest tillsammans med föräldrarna.

– Projektet har pågått i nio år och syftar till att öppna gränserna och lära känna varandra. Tyska barnen är inkvarterade hos familjer i Tollarp. Intresset för det här projektet är stort och bygger på barnens intresse. I år var tyskarnas besök senarelagt. Normalt brukar de kommer på våren men den då pågående strejken fick oss att ändra programmet, avslutar Camilla Salin.

Lars Åström

044–18 55 00

lars.astrom@kristianstadsbladet.se

Tollarp
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons