Uggla har hittat sitt band

Årets stora affischpojke närmar sig stadsfestivalen med stormsteg. Vi har redan lärt känna honom genom den tramsiga partymusiken, under våren även som hypokondrisk och småneurotisk bandletare i egna tv-dokusåpan "Var fan är mitt band?". Lagom till konserten i Tivoliparken har han hittat det.
Kristianstad • Publicerad 7 juli 2008
Emil Asbjörnsen spelar trummor i Ugglas nya band. Foto: Silverback
Emil Asbjörnsen spelar trummor i Ugglas nya band. Foto: SilverbackFoto: 
Olle Häggberg tar med sig basen på sommarturné. Foto: Silverback
Olle Häggberg tar med sig basen på sommarturné. Foto: SilverbackFoto: 
Johan Nordin var självklar som keyboardist, det lättaste valet, enligt Uggla. Foto: Silverback
Johan Nordin var självklar som keyboardist, det lättaste valet, enligt Uggla. Foto: SilverbackFoto: 
Magnus Uggla tyckte att det var "vidrigt" att behöva säga nej tack till några av finalisterna. bild: Knut Koivisto/SVT
Magnus Uggla tyckte att det var "vidrigt" att behöva säga nej tack till några av finalisterna. bild: Knut Koivisto/SVTFoto: 
Så här kommer scenuppställningen se ut på Magnus Ugglas turné i sommar. Bild: SVT
Så här kommer scenuppställningen se ut på Magnus Ugglas turné i sommar. Bild: SVTFoto: 
Magnus Uggla tyckte att det var "vidrigt" att behöva säga nej tack till några av finalisterna. Bild: Knut Koivisto/SVT
Magnus Uggla tyckte att det var "vidrigt" att behöva säga nej tack till några av finalisterna. Bild: Knut Koivisto/SVTFoto: 

Magnus Ugglas jakt efter ett nytt band nådde till sist sitt slut. Tre grabbar gör honom sällskap på scen i sommar.

- Bättre sommarjobb än så hade man inte kunnat få, säger Emil Asbjörnsen.

Under åtta svettiga veckor dammsög Magnus Uggla landet på musiker i SVT-programmet "Var fan är mitt band?". Efter finalavsnittet stod det klart att Emil Asbjörnsen från Göteborg, Olle Häggberg från Malung och Johan Nordin från Borlänge gör honom sällskap på scen i sommar.

- Jag blev lite överraskad, man hade inte direkt tänkt att man skulle gå och vinna alltihopa, säger Emil Asbjörnsen, som blir bandets trummis. (Till skillnad från Kristianstadstrummisen Linus Pettersson, 25, som åtminstone imponerade på artisten med sina tatueringar). Asbjörnsen pluggar till psykolog till vardags, och verkar kunna få göra en del praktik under sommarens turné. I säsongens sista program frågade Magnus Uggla om han skulle kunna tänka sig en terapitimma per dag under turnén.

- Det är ganska mycket jobb men jag tycker det är så pass roligt och intressant så jag kan nog bistå med den terapin utan kostnad i så fall, säger Emil Asbjörnsen.

Någon vidare erfarenhet från turnélivet har han inte. Och Magnus Uggla tycker han sig inte direkt ha lärt känna under programseriens gång:

- Han är lite mystisk, man kan säga att han är ungefär som han är på tv fast lite mindre rolig i verkligheten. Magnus Uggla själv liknade programfinalen vid att göra slut med en tjej.

- Det är jobbigt att ge folk negativa besked. När jag dejtade tjejer gjorde jag aldrig slut, jag bara sket i att ringa, det är vidrigt, säger han i programmet.

Mest snopet i finalen blev det för de två gitarristerna, som båda två fick gå hem utan någon plats i bandet, eftersom Uggla inte tyckte att någon av dem höll måttet.

- Jag blev förvånad, det kändes som att man var med bara för att bidra till tv-underhållning om jag ska vara helt ärlig, säger en av gitarristerna, David Wilhelmson från Kil.

Som gitarrist kommer i stället kapellmästaren Martin Hedström att rycka in.

- Det kändes inte som att de ville ha någon annan gitarrist eftersom de redan hade Martin, men det var bara en känsla jag fick. (TT Spektra)

Sara Åkesson noje@kristianstadsbladet.se
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.