Ung kvinna åtalas för snatteri av duschcreme

Åklagare Malin Paulsson kräver en 20-årig Kristianstadskvinna på tusen kronor för snatteri av en förpackning duschcreme för 28 kronor och 90 öre på Domus.
Kristianstad • Publicerad 5 juni 2001

Av beloppet är 500 kronor böter och 500 kronor till brottsofferfonden, eftersom det ingår fängelse i straffskalan för snatteri.

Kvinnan förklarade sig villig att betala ett strafföreläggande, Men eftersom hon tydligen inte blivit färdig till det och tiden gått skickade åklagaren på tisdagen ärendet vidare till tingsrätten.

Det var en fredagseftermiddag som en butikskontrollant observerade kvinnan när hon stoppade på sig duschcremen. Hon stoppades utanför kassorna,

Kvinnan berättade då att hon hade ont om pengar och bara var på Domus för att köpa en påse chips.

Inne i varuhuset fick jag ett infall att ta en förpackning duschcreme, trots att jag inte hade pengar till den, säger kvinnan i polisförhör.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.