Unga förvånade över stängning

Kristianstad • Publicerad 13 december 2007
Fritidsgården har stängt med anledning av skottdramat förra veckan.
Fritidsgården har stängt med anledning av skottdramat förra veckan.Foto: 
Ronja Aronsson och hennes kompisar blir förvånade över att fritidsgården har stängt. I stället fick de gå runt utomhus. Bilder: PETER ÅKLUNDH
Ronja Aronsson och hennes kompisar blir förvånade över att fritidsgården har stängt. I stället fick de gå runt utomhus. Bilder: PETER ÅKLUNDHFoto: 
Mahmoud, Kushtrin och Emin på väg till taekwondoträning.
Mahmoud, Kushtrin och Emin på väg till taekwondoträning.Foto: 

Tre tonårspojkar går med bestämda steg mot fritidsgårdens lokaler på onsdagskvällen.

Fritidsgården är stängd, men föreningarnas aktiviteter i Allaktivitetshuset i samma lokaler pågår som vanligt och i kväll är det tae-kwondoträning. Varken Mahmoud, Kushtrin eller Emin hade någon aning om att det var skottdramat för en vecka sedan som ligger bakom stängningen. De hänger ofta på fritidsgården annars.

– Va, jag visste bara att det var något personalmöte, säger Kushtrin.

– Vad tråkigt. Det finns inget annat att göra på kvällarna, säger Mahmoud.

Taekwondotränaren Greger Andersson öppnar för dem, för att snabbt kunna låsa dörren igen. Han har inte märkt någon större oro efter skottdramat.

– Det är många tuffa ord härinne, men jag har inte märkt av att någon är rädd eller så.

Snart kommer ett större gäng med något äldre killar och undrar vad som står på. De är sällan på fritidsgården på grund av sin högre ålder, men blir förvånade när de får höra och läsa att den senaste tidens händelser ligger bakom beslutet att stänga.

– På Rosengård händer det ofta att någon blir ihjälskjuten, men där känner jag inte till att de har stängt någon fritidsgård, säger en av dem.

I en annan del av köpcentret blir tre trettonåriga tjejer lika förvånade när de får höra att fritidsgården är tillfälligt stängd. De säger att alla kompisar pratar om det som har hänt och att det har varit en del snack om det inne på fritidsgården.

– Det snackas om att den och den vet vilka det är, säger en av dem.

Efter beskedet går de ut ur köpcentret igen, men vet inte vad de ska hitta på när fritidsgården nu är stängd.

– Det finns inget annat att göra än att vara ute och gå, säger Ronja Aronsson.

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.