unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Ungdomar sprutade tändvätska på äldre kvinna

Polis kallades på måndagseftermiddagen till en adress på Söder i Kristianstad, efter att ett tonårsgäng sprutat tändvätska på en kvinna.
Kvinnan fick tändvätska på överkroppen.
Kvinnan fick tändvätska på överkroppen.
Foto: Johan Nilsson/TT

Ett gäng killar i 13-15 årsåldern satte på måndagseftermiddagen igång och grillade intill ett flerfamiljshus på Söder. Lågorna ska ha varit väldigt höga. En kvinna från bostadsrättsföreningen gick då ut och sa till ungdomarna att det inte var tillåtet att grilla på platsen. Ungdomarna svarade med okvädningsord.

Kvinnan, som är i 70-årsåldern, gick och hämtade en vattendunk, men blev hejdad när hon försökte släcka elden. Samtidigt sprutade någon av ungdomarna tändvätska mot grillen så att lågorna slog upp högt över ett bord mycket nära kvinnan. Kvinnan fick också tändvätska på överkroppen.

– Det tog inte fyr i henne som tur var. Men det är en allvarlig händelse, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Ett vittne till händelsen ringde polisen, som ryckte ut till platsen. Ungdomarna hade då sprungit därifrån. Polisen identifierade flera av ungdomarna i närheten. Händelsen utreds som försök till grov misshandel.