Ungdomsbråken uppe för diskussion i Brå

Kristianstad • Publicerad 24 mars 2013

Problemen med ungdomsgängen på Kristianstad Arena, som för ett par veckor sedan kulminerade i att en 15-årig kille misshandlades vid en fotbollscup, har varit uppe för diskussion vid senaste mötet med Brottsförebyggande rådet i Kristianstad. Sedan tidigare har C4 Teknik beslutat att sätta in ordningsvakter vid arrangemang i Arenan som en förbyggande åtgärd.

– Vår diskussion i Brå rörde problemet rent allmänt. Vi ser det här som en del i ett långsiktigt arbete, och vi kommer fortsätta med det som vi brukar, bland annat genom att fältgruppen bygger en relation till ungdomarna. Just fallet med bråket i Arenan ser vi som en enstaka händelse, säger Radovan Javurek, ordförande i Arbets- och välfärdsnämnden, och dessutom med i Brottsförebyggande rådet.

Maria Sällberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.